Gulrotkake Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t 30min

Gulrotkake

nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t 30min

Gulrotkake

Oppskrift på gulrotkake

Foto: Passion for Baking

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

1.7 (11 stemmer)
Oppskrift på gulrotkake med litt sitron for å gjøre den litt friskere. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Sitron-gulrotkaka

4stk
450g
Gulrot(, revet)
50g
Ananas(, grovhakket)

Frosting av bringebær

5dl
Kremfløte(, kald)
200g
1dl
Bringebærpuré(, eller litt mer)
2ss
Sitron(, revet skall)

SLIK GJØR DU

  1. Begyn med sitron-gulrotkaka. 

  2. Ta fram 3 stk runde former på 20 cm. Spray formen med matfett og dekk den så med bakepapir. Sett ovnen på 180 ºC.

  3. Ha egg, sukker og vanilje-paste i en miksebolle og miks til blandingen tykner. Sikt mel, bakepulver og kanel over i en egen bolle, sikt så melblandingen over

  4. i miksebollen. sammen med resten av ingredienser.

  5. Rør bare til alt er godt blandet. Hell røren over i formene og stek kakene i ca. 25–30 minutter

  6. Sjekk om kaken er ferdig ved å stikke en kakepinne inn i midten. Kaken er ferdig hvis pinnen er tørr når du tar den ut.

  7. La kaken avkjøles i formen i 10 minutter før du tar den ut.

  8. Ta bort bakepapir og avkjøl den helt.

  9. Fløten og kremost må legges i fryseren i 20-25 minutter før du begynner, slik at den er skikkelig kald.

  10. Hell  kald kremfløte, melis, kremost, og vanilla paste i mikserbollen.

  11. Mix det fluffy, det tar ca. 3 minutter,  Ikke overmiks kremen.

  12. Tilsett kald bringebærpuré cirka 1- 2 dl alt etter smak og behag. Jeg bruker ferdig kjøpt fruktpuré,  Bland det godt sammen med en slikkepott eller mix det litt til i mixeren.

  13. Dekorer som du ønsker,

  14. Se video her hvordan jeg lagde denne sitron gullrotkake.

Oppskrift på gulrotkake

Foto: Passion for Baking

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

1.7 (11 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN