Karlas Chili Con Carne Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
2t 30min

Karlas Chili Con Carne

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
2t 30min

Karlas Chili Con Carne

CHILI CON CARNE: Denne klassiske gryteretten med masse spennende krydder er et godt alternativ til fredagstacoen.

Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.3 (87 stemmer)
En klassisk gryterett med masse spennende krydder. Et veldig godt alternativ til fredagstacoen! Du kan også gjerne bare bruke kjøttdeig, om du ikke har tilgang på annet.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
0.5kg
Høyrygg av storfe(i terninger)
0.5kg
Kjøttdeig(grovkvernet)
Solsikkeolje(til steking)
1stk
Løk (kepaløk)(grovhakket)
3fedd
Hvitløk(finhakket)
2stk
Rød chili(i skiver)
1ss
Tørket chili(chiliflak)
1klype(r)
Salt(smak til)
1klype(r)
Svart pepper(smak til)
1boks(er)
1boks(er)
Kidneybønner (Røde bønner)(eller andre bønner)

SLIK GJØR DU

  1. Stek kjøttet i olje til det blir brunt, gjerne litt og litt, så det blir stekt og ikke kokt. 

  2. Stek så løk, hvitløk og chili til løken blir blank og myk. 

  3. Ha på krydderne. Stek i 1 minutt, og ha så på tomatpuré og stek i 2-3 minutter. Bland alt dette med kjøttet i ei gryte.

  4. Ha litt vann i panna, kok ut og ha dette i gryta med kjøttet og løken. Legg i tomatene og pequillio og litt mer vann, så det er godt med væske i gryta. Kok opp. 

  5. La gryta stå og putre så lenge du har tid! Men i alle fall til kjøttet har blitt mørt og deilig (minst 1-2 timer) La bønnene koke med den siste timen. Smak til med salt og pepper, og eventuelt mer chili hvis du vil ha gryteretten enda sterkere. 

  6. Server med enten dampet mais, salsa, avokadosalat, rømme, nachos eller ris - det er opp til deg!

CHILI CON CARNE: Denne klassiske gryteretten med masse spennende krydder er et godt alternativ til fredagstacoen.

Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.3 (87 stemmer)

DEL OPPSKRIFTEN