Skreipinner - fiskepinner av skrei Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min

Skreipinner - fiskepinner av skrei

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min

Skreipinner - fiskepinner av skrei

SKREIPINNER: Skrei er en flott råvare for både helgekos og hverdagsmiddager. Karlas gode fiskepinner av skrei smaker nydelig og blir skikkelig snacks sammen med hjemmelaget remulade.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Gluten
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Fiskepinner blir til en delikatesse med den hjemmelagde varianten, og nå i sesongen kan man koste på seg litt luksus – og lage dem av fersk skreifilet. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Karlas danske remulade

1fedd
Hvitløk(stort)
0.5stk
Sitron(finrevet skall)
0.5stk
Sitron(saften)
1ss
1stk
Estragon(potte, finhakket)
6skiver
Sylteagurk(finhakket)
Salt(smak til)
Svart pepper(smak til)
600g
Skrei(filet, uten skinn)
3stk
Egg(sammenvispet)
Nøytral matolje(til steking)
Panko(eller andre brødsmuler)

SLIK GJØR DU

  1. Strø lett med salt og pepper på fisken. Rull den i hvetemel, så i egg og tilslutt i Panko eller brødsmuler. 

  2. Varm opp en stekepanne med godt med olje i. Stek fisken gyllenbrun på hver side. Du kan også fritere fiskepinnene hvis du vil ha et helt jevnt resultat.

  3. Strø litt salt på hver side av fiskepinnene når du tar dem ut av pannen. Server med en god remulade. 

  4. Lag en hvitløksolje av solsikkeoljen og hvitløken ved å bruke stavmikser. 

  5. Ha eggeplommer, sennep, sitronsaft, eddik og en klype salt i et desilitermål. Sett stavmikseren helt nederst i desiliter og hell hvitløksoljen oppå. 

  6. Kjør stavmikseren på full guffe samtidig som du drar den oppover og emulgerer alt sammen til en tykk aioli. Ha i litt mer olje hvis den bli for tynn. Smak til med salt og pepper.  

  7. Vend i resten av ingrediensene. Har du rester av pickles er det også nydelig å bruke i remuladen. 

SKREIPINNER: Skrei er en flott råvare for både helgekos og hverdagsmiddager. Karlas gode fiskepinner av skrei smaker nydelig og blir skikkelig snacks sammen med hjemmelaget remulade.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Gluten
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN