Fem oppskrifter med sjokolade du ikke har tenkt på

Fem oppskrifter med sjokolade du ikke har tenkt på

Fem oppskrifter med sjokolade du ikke har tenkt på


TAGGER

DEL ARTIKKELEN

Ikke mange vet hvor enkelt det å lage så gode ting med sjokolade.

Sjokolade er vanskelig å ikke like.

På denne siden har vi plukket ut seks oppskrifter som du kanskje ikke er så kjent med. For eksempel mendiants - det kalles kanskje melkepletter på norsk, men det gir litt galt inntrykk, ettersom jeg gjerne vil lage dem med mørk sjokolade.

Oppskriften er jo grei: Smelt sjokoladen i vannbad, lag små, flate rundinger på bakepapir og legg på nøtter eller tørket frukt. Når det stivner, er det ferdig!

Karamellpaien er det mange gode venner som møtes: Marshmallows, sirup, peanøtter, sjokolade og kremfløte! Hva kan gå galt på denne festen?

Sjokoladekaramell er også stikkordet for de deilige kjeksene du finner oppskriften på nedenfor. Bunnen lages av potetmel, hvetemel, melis og smør. Sjokoladetoppen lages av kakaopulver, sukker, sirup, fløte og litt vanilje.

Nøttepinner blir best om du rister nøttene litt først i en stekepanne. Kjør dem til et grov pulver og bland med honning. Dypp kuler av denne blandingen i smeltet sjokolade - og la det stivne på bakepapir. Det er litt klinete, men du klarer det nok!

Å forundre seg selv og sine venner med å lage sjokoladekonfekt med solbærsyltetøy inni - ja det er moro for store og små. Trikset er å ha litt sjokolade i formene, også opp langs kantene, og la det stivne. Så har man i fyllet (for eksempel syltetøy) og deretter mer sjokolade. Når det stivner, så har du - vips! - laget sjokoladekonfekt!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

TAGGER

DEL ARTIKKELEN