Ikke krangle om ribba: - Det må være lov å lage godt tilbehør

Ikke krangle om ribba: - Det må være lov å lage godt tilbehør


TAGGER

DEL ARTIKKELEN

Det er ikke enkelt å snu tradisjoner. Gjør det så elegant du klarer.

Det er ikke rom for spesielt mye eksperimentering på julaften. Valgene styres av tradisjoner - og slik skal jo være.

Det vanlige er:

Når det er sagt. Noe må det være lov å prøve seg med. For eksempel kan vel surkålen få en liten make-over?

Ja, det må jo være lov å lage godt tilbehør, selv om det ikke er gjort før?

Surkål med karve skal selvsagt på bordet. Men, om du også har en rød variant, så gjør det ikke noe om den er litt annerledes. Mitt forslag er å lage den med litt honning, solbær og noen fine fiken.

Søk i våre 5000 oppskrifter

Hva med rosenkål? Jo, dersom du koker dem i riesling (en uvanlig god kombinasjon!) og serverer med granateple, så glitrer denne retten i kamp med julegrana.

Jeg tillater med også å komme med en nykommer. Epler, sviske og svin er så klassisk å servere sammen, at det nesten er rart at de ikke har nådd den norske julemiddagen. Her er eplene bakt i ovnen med litt vaniljesukker, svisker, rosmarin og ørlite sitronskall.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

TAGGER

DEL ARTIKKELEN