Blåbær

Blåbær

Blåbær

Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX.

Oppbevaring

    Holdbarhet

      Ukjent.

    Opprinnelse

      Næringsinnhold

        PER 100G
        Kcal
        51.3
        Proteiner
        1
        Fett
        0.9
        Karbohydrater
        7.5

      Norsk sesong

        Juli - August
      Blåbær er i Norge mest kjent som det viltvoksende bæret vi finner i skogen på sensommeren. Blåbær har en mørk blå farge på skallet, de er blanke, tørre og faste. Fruktkjøtt er rødblått og smaker søtt. Blåbær spises friske som mellommåltid eller som dessert sammen med melk og sukker. Blåbær kan også brukes til fruktsalater, blåbærpai og i frokostblandinger. Det er gammel tradisjon i Norge å lage saft og syltetøy av skogsblåbær. Blåbær er svært rike på flavanoider som er et antioksidant.