Bønnespirer

Bønnespirer

Bønnespirer

Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX.

Oppbevaring

    Holdbarhet

      Dag(er), ved 14 - 17 ºC

    Opprinnelse

      Asia

    Næringsinnhold

      PER 100G
      Kcal
      37
      Proteiner
      3.1
      Fett
      0.3
      Karbohydrater
      5.4

    Norsk sesong

      Januar - Desember
    Bønnespirer er kraftige hvite og blekgule skudd med 2-3mm tykkelse. De kalles også for mungbønnespirer. Smaken er søt, og kan minne om sukkerert. Spirene er mye brukt i det asiatiske kjøkken. De er svært næringsrike på grunn av den konsentrerte næringen fra frøet, og egner seg dermed godt for veganere. Bønnespirene kan spises rå, og som eneste spire kan den også kokes eller stekes, uten at den mister sin sprø konsistens.