Eple

Eple

Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX.

Oppbevaring

    Holdbarhet

      Dag(er), ved 14 - 17 ºC

    Opprinnelse

      Næringsinnhold

        PER 100G
        Kcal
        47.1
        Proteiner
        0.3
        Fett
        0.1
        Karbohydrater
        10

      Norsk sesong

        Eple kjent allerede fra steinalderen og det finnes et ukjent antall varianter. Eplet har et tynt spiselig skall som er grønne, gule, gulrøde, røde eller kombinasjoner av dette. Fruktkjøttet er fast, og i midten av eplet er det et kjernehus som ofte fjernes. Eplet spises naturell. Smaken vil variere noe etter de ulike sorter og modningsgrad, men også det individuelle forhold av syre, sukker og aromastoffer. Eple brukes til fruktsalater, ost, i paier, stekt eller bakt, i grøt, eplemos og eplekake.