Gul bete

Gul bete

Gul bete

Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX.

Oppbevaring

    Holdbarhet

      Dag(er), ved 2 - 5 ºC

    Opprinnelse

      Næringsinnhold

        PER 100G
        Kcal
        49
        Proteiner
        1.6
        Fett
        0.2
        Karbohydrater
        8.9

      Norsk sesong

        Den flotte fargen skyldes at den lilla fargen i rødbeten er borte, og kun gulfargen gir farge til roten. Også bladene på beten er spiselige og meget gode. Betene passer godt sammen med røkt eller salt kjøtt, eller avkjølt i grønne salater.     Smaken er litt jordaktig, og mildere enn rødbeter.     Slik tillbereder du dem: Vask betene og dersom bladene sitter på, skjæres disse av, men la det være igjen omtrent 5 centimeter av stilkene slik at de ikke «blør» under koking. Beter er svært anvendelige og kan rives eller skives rå og brukes i salater, kokes med skall som poteter til de er møre, bakes i ovn som poteter eller kokes i mikrobølgeovn. Koketiden vil variere med størrelsen, sjekk med en spiss kniv at de er møre.