Gulrot

Gulrot

Gulrot

Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX.

Oppbevaring

    Holdbarhet

      Dag(er), ved 14 - 17 ºC

    Opprinnelse

      Middelhavsområdet og Sørvestlige Asia

    Næringsinnhold

      PER 100G
      Kcal
      35.9
      Proteiner
      0.7
      Fett
      0.14
      Karbohydrater
      6.7

    Norsk sesong

      Juli - Oktober
    Gulroten roten vokser under jorden, er vanligvis kjegleformet, ca. 15- 20 cm lang og finnes både i lilla, gul, hvit, oransje og sort variant. Roten spises enten i rå tilstand, eller kokt. Den kan ikke måle seg med C-vitamininnholdet i Nordens appelsin, kålroten, men tar igjen på andre områder. Den inneholder både betakaroten, som omdannes til vitamin A i kroppen vår, og mange antioksidanter. Gulroten blir faktisk sunnere når den kokes. Gulrøtter som er kokt eller most inneholder tre ganger så mye antioksidanter som rå gulrøtter, ifølge frukt.no. Ikke er den fetende heller. En middels stor gulrot gir 25 kalorier, ifølge Matvaretabellen.