Hornsalt

Hornsalt

Hornsalt

Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX.

Oppbevaring

    Holdbarhet

      Måned(er), ved 12 - 36 ºC

    Opprinnelse

      Næringsinnhold

        PER 100G
        Kcal
        0
        Proteiner
        0
        Fett
        0
        Karbohydrater
        0

      Norsk sesong

        Hornsalt eller hjortetakksalt brukes som bakepulver i enkelte typer bakverk, gjerne i kaker man ønsker at skal få en sprøhet. Hornsalt ble tidligere framstilt fra hjortehorn, derav navnet. Det kjemiske navnet på hornsalt er ammoniumbikarbonat. Dette stoffet spalter seg i tre ulike gasser når hornsalt varmes opp til cirka 60 grader: karbondioksidgass, vanndamp og ammoniakkgass.  Hornsalt egner seg til bruk i deiger mye fett og lite eller ikke noe vann, fordi det gir mange små bobler og dermed ekstra sprø og porøse kaker. Hornsalt bør brukes i flate kaker som skal steke ved relativt høy temperatur til de blir helt tørre, for eksempel pepperkaker, sirupssnipper og serinakaker.