Hvite bønner

Hvite bønner

Hvite bønner

Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX.

Oppbevaring

    Holdbarhet

      Ukjent.

    Opprinnelse

      Næringsinnhold

        PER 100G
        Kcal
        312.29
        Proteiner
        23.36
        Fett
        0.85
        Karbohydrater
        45.2

      Norsk sesong

        Begrepet "hvite bønner" brukes om flere typer bønner med hvit eller hvit-beige farge. I USA brukes ofte Navy Beans, Great Northerns og Cannellini, sistnevnte en typisk italiensk bønne som du finner mye av i Europa. Bønnene varierer noe i størrelse og på smak, me har ganske likt næringsinnhold. Finner du ikke en spesiell hvit bønnetype nevnt i en opppskrift, kan den som regel byttes ut med en annen hvit bønne. Hvite bønner er vanligvis ovale, med en mild, svakt nøtteaktig smak. Hvite bønner dyrkes i ulike klimasoner, både i Nord-og sør-Amerika, Afrika, Midt-Østen og Europa.  Bønner er mettende mat og flere hvite bønnetyper har fått sitt navn fra det militære. "Navy Beans" var viktig del av kostholdet for amerikanske marinestyrker på tidlig 1900-tall, mens "europeisk soldatbønne" forsynte styrkene i Europa. Noen stor forskjell på disse bønnene er det ikke. Bønner brukes mye i supper og stuinger og som tykningsmiddel. Hvite bønner selges både tørre og på boks. Hermetiske bønner er dyrere enn de tørkede, som må bløtlegges før bruk. Bønner inneholder mye protein, karbohydrater, B-vitaminer og jern.Næringsinnholdet nedenfor er for tørkede hvite bønner.