Kalkun

Kalkun

Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX.

Oppbevaring

    Holdbarhet

      Dag(er), ved 2 - 3 ºC

    Opprinnelse

      Sør- og Mellom-Amerika

    Næringsinnhold

      PER 100G
      Kcal
      133.2
      Proteiner
      21.6
      Fett
      5.2
      Karbohydrater
      0

    Norsk sesong

      Kalkunkjøtt hører hjemme i kategorien hvitt kjøtt sammen med kylling, og er både sunt og magert. Kjøttet er mildt og mørt, med litt mer tyggemotstand enn kylling. Likt som hos kylling er det litt forskjell i kjøttet på bryst og lår. Brystkjøttet er helt lyst og mildt i smak, mens lårkjøttet har mer markant smak og er mørkere i fargen. Mørheten gjør kjøttet anvendelig, både som festmat og til travle hverdager. På grunn av den milde smaken, passer kalkunkjøttet til de fleste krydder og tilbehør.