Lakris

Lakris

Lakris

Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX.

Oppbevaring

    Holdbarhet

      Måned(er), ved 2 - 4 ºC

    Opprinnelse

      Næringsinnhold

        PER 100G
        Kcal
        330.16
        Proteiner
        4.1
        Fett
        0.5
        Karbohydrater
        76.76

      Norsk sesong

        Lakris er et svart eller brunt, spiselig stoff som trekkes ut av roten av lakrisplanten. Lakris blir brukt både som smaksstoff, særlig i søtsaker, men også i for eksempel snus, og ifølge Felleskatalogen som slimløsende substans i naturlegemidler tradisjonelt brukt i folkemedisinen ved forbigående hoste og katarr i øvre luftveier. Salmiakklakris er en smaksvariant brukt i godteri. Navnet kommer av det greske glykyrrhiza som betyr «søt rot». Lakris som godteri tilsettes hvetemel, men det finnes mange glutenfrie varianter.