Muskatnøtt

Muskatnøtt

Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX.

Oppbevaring

    Holdbarhet

      År, ved 2 - 3 ºC

    Opprinnelse

      Sørøst-Asia

    Næringsinnhold

      PER 100G
      Kcal
      506
      Proteiner
      5.8
      Fett
      36
      Karbohydrater
      29

    Norsk sesong

      Muskatnøtten kommer fra muskattreet, som har store, pæreformede frukter med et tykt, kjøttfullt lag. Ved modning sprekker det kjøttfulle laget og avdekker det valnøttstore frøet vi kaller muskatnøtt. Muskattnøtten tørkes, og rives direkte over maten, eller kan kjøpes ferdig malt. Muskat er et sterkt aromatisk krydder med en skarp brennende smak, som gjerne brukes i moderate mengder. Brukes ofte i kjøttprodukter, stuinger, fisk- og kjøttsauser, til fiskegrateng eller epledessert.