Pasjonsfrukt

Pasjonsfrukt

Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX.

Oppbevaring

    Holdbarhet

      Ukjent.

    Opprinnelse

      Sør-Amerika

    Næringsinnhold

      PER 100G
      Kcal
      43.8
      Proteiner
      2.6
      Fett
      0.4
      Karbohydrater
      5.8

    Norsk sesong

      Pasjonsfrukten kan spises som den er, ved å dele den i to og spise fruktkjøttet med en skje direkte fra skallet. Fruktkjøttet kan også skrapes ut og brukes til fruktsalater, iskrem, sauser, juice og drinker. Den kommer opprinnelig fra Sør-Amerika, hvor den vokser vilt i enkelte områder. Den dyrkes også i de fleste tropiske og subtropiske områder. Pasjonsfrukten er mest kjent i Norge med den lilla varianten, men finnes også som gul, rødgule og helt purpurrøde. Skallet er kraftig og læraktig, og umoden pasjonsfrukt har et glatt skall. Formen er svakt oval, på størrelse med en plomme. Smaken kan beskrives som eksotisk, frisk og syrlig - og er meget god. Frukten inneholder en del A-, B- og C-vitaminer, samt mineraler. Siden forbruket av frukten er relativt beskjedent, regnes den ikke å ha noen ernæringsmessig betydning.