Peperoncini

Peperoncini

Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX.

Oppbevaring

    Holdbarhet

      Ukjent.

    Opprinnelse

      Næringsinnhold

        PER 100G
        Kcal
        35.4
        Proteiner
        1.9
        Fett
        0.4
        Karbohydrater
        5.3

      Norsk sesong

        Peperoncino det italienske navnet for"hot chili peppers". Peperoncino kom trolig til Italia i begynnelsen av 16-tallet, etter at Columbus kom tilbake fra Amerika.  I likhet med tomat, ble peperoncino først ansett som en dekorativ, men giftig plante. Etterhvert kom den inn i kosten og ble en del av italiensk matkultur. Pietro Andrea Mattioli var den første som beskrev pepperoncini. Det skjedde i 1568. Han beskrev da peperoncinp som langt hottere enn andre chilivarianter. Den første oppskriften med denne chilien kom i 1694 med den napolitanske kokken Antonio Latini. I hans oppskrift "Salsa alla Spagnola " ble det brukt hakkede pepperoncini, tomater og litt løk kombinert med peppermynte, salt og olje.