Reinsdyrkjøtt

Reinsdyrkjøtt

Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX.

Oppbevaring

    Holdbarhet

      År, ved 1 - 2 ºC

    Opprinnelse

      Norge

    Næringsinnhold

      PER 100G
      Kcal
      318.4
      Proteiner
      40
      Fett
      17.6
      Karbohydrater
      0

    Norsk sesong

      Januar - Desember
    Reinsdyrkjøtt er noe av det sunneste du kan spise. Fettinnholdet er så lavt som 2-4 prosent. Det er rikt på omega-3, B12, er like magert som kyllingkjøtt og er ofte veldig mørt. Proteininnholdet er høyt, det samme er jern og B-vitaminer. Kjøttkvaliteten er best om høsten og tidlig vinter, etter at reinen har fetet seg opp under sommeren, og det er også da du får ferskt kjøtt i butikk. Reinsdyrkjøtt er magert og har lang holdbarhet.