Reinskav

Reinskav

Reinskav

Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX.

Oppbevaring

    Holdbarhet

      Ukjent.

    Opprinnelse

      Næringsinnhold

        PER 100G
        Kcal
        144.7
        Proteiner
        19.3
        Fett
        7.5
        Karbohydrater
        0

      Norsk sesong

        Reinskav er strimla reinkjøtt og trolig er reinskavgryte, også kalt finnbiff, en urgammel måte å tilberede reinkjøtt på. Navnet gir assosiasjoner til samefolket, som sikkert også er opphavet til denne måten å kutte reinkjøtt på. Ferskt reinkjøtt ble skåret i strimler og stekt over åpen varme og spist, kanskje til og med rått. Strimlingen av kjøttet har gjort behovet for mørning mindre, og er trolig en direkte årsak. Strimlig gjør også tørking og salting til en raskere prosess. Gjennom å strimle kjøttet ble det også lettere å ta i bruk mer nøyaktige porsjoner senere.