Rød chili

Rød chili

Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX.

Oppbevaring

    Holdbarhet

      Uke(r), ved 3 - 4 ºC

    Opprinnelse

      Mellom-Amerika

    Næringsinnhold

      PER 100G
      Kcal
      29.7
      Proteiner
      1.8
      Fett
      0.3
      Karbohydrater
      4.2

    Norsk sesong

      Det finnes hundrevis av chilisorter, felles for dem er at alle fungerer strålende som smaksetter i de fleste retter. Chili smaker sterkt på grunn av alkaloidet capsaicin, og kommer i varierende styrke og fasong. Chilien er som oftest spissformet, men kan også være rund eller avlang. Smaken er karakteristisk het med en søt undertone. Rød chili er en av de mest brukte chilisortene i Norge. Den er rundt 10-15 cm lang, med medium styrke som kommer an på sesong. Chili kan brukes fersk, tørket, syltet, røkt eller knust til krydderpulver.