Skjærgårdsløk

Skjærgårdsløk

Skjærgårdsløk

Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX.

Oppbevaring

    Holdbarhet

      Ukjent.

    Opprinnelse

      Næringsinnhold

        PER 100G
        Kcal
        0
        Proteiner
        0
        Fett
        0
        Karbohydrater
        0

      Norsk sesong

        Skjærgaardsløken inneholder mer fruktose og glukose enn vanlig kepaløk og blir derfor noe søtere. Den har også lavere tørrstoffinnhold og litt mindre av de svovelholdige stoffene som gir den typiske løksmaken. Dette gjør at skjærgaardsløk oppleves mildere enn vanlig løk. Skjærgårdsløken har en mild og rund løksmak, uten det veldig bitre. Skjærgårdsløken har mer løk nederst enn vanlig vårløk, og den har en fin hvit farge. Den beholder fargen også etter lett varmebehandling. Det grønne gresset har litt mer løksmak enn gressløk og den hvite løken er mildere en vanlig kepaløk.  Skjærgaardsløk bør oppbevares kjølig. Den vokser på Østlandet og er tilgjengelig i juni, juli, august, september og oktober. Finner du ikke skjærgårdsløk i butikken, kan du ofte bruke den mer utbredte salatløken istedet.