Tunfisk

Tunfisk

Tunfisk

Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX.

Oppbevaring

    Holdbarhet

      Dag(er), ved 1 - 5 ºC

    Opprinnelse

      Havet, med unntak av polarhavene

    Næringsinnhold

      PER 100G
      Kcal
      105
      Proteiner
      24
      Fett
      1
      Karbohydrater
      0

    Norsk sesong

      Tunfisk, eller makrellstørje, er et samlebegrep for ulike fisker i makrellfamilien. Tunfisk er kanskje mest brukt i hermetisert form, i lake, olje eller gelé, men er også veldig god fersk. Vanlige arter er albacore, blåfinnet- eller gulfinnet tunfisk. Gjennomsnittlig størrelse er to meter lang, og en tunfisk kan bli opptil 50 år. Det er den eneste fisken som kan holde høyere kroppstemperatur enn vannet den svømmer i.Tunfisk brukes ofte i sushi (husk å fryse først, om den ikke har vært frossen), eller serveres stekt eller grillet.