Knekkebrødenes hemmelighet: Det holder å gjøre det én gang

Knekkebrødenes hemmelighet: Det holder å gjøre det én gang


TAGGER

DEL ARTIKKELEN

Knekkebrød er ikke for den tålmodige.
image: Knekkebrødenes hemmelighet: Det holder å gjøre det én gang

Alle kan lage knekkebrød.

Virkelig. Når man har gjort det én gang, kan man ikke begripe at man ikke har gjort dette før.

Og når man har gjort det mange ganger, og det er en stund siden sist, kan man heller ikke skjønne hvorfor man ikke har gjort det.

Å bake hjemmebakte brød krever at man har godt med tid. Deigen skal heve, brødet skal eltes, kanskje etterheves og så stekes. (Med mindre man baker de populære eltefrie variantene, da).

Det er en syssel for den tålmodige sjel.

Knekkebrød, derimot, krever mye mindre. Når jeg baker knekkebrød handler det om å blande sammen så mange typer frø jeg kommer over med litt (bare litt!) mel og vann. Så smører jeg blandingen utover stekebrett og baker det hele i ovnen.

Jeg tipper det tar et sted mellom fem og ti minutter med såkalt «aktiv tid» - resten er det ovnen som tar seg av.

Nedenfor har vi samlet en knippe med fine oppskrifter på knekkebrød. Felles for alle sammen er at de enkle å lage. Samtidig viser det bredden i dette enkleste av bakverk.

Kos deg!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

TAGGER

DEL ARTIKKELEN