Bakte poteter med salt torsk og persille Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
55min

Bakte poteter med salt torsk og persille

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
55min

Bakte poteter med salt torsk og persille

Torsk og poteter er en velkjent kombinasjon her til lands.

 

Foto: Mette Randem

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3 (6 stemmer)
Her spiller potetene hovedrollen, mens torsken er støttespilleren. Du kan bruke mange ulike poteter, men det beste resultatet får du hvis du bruker helt vanlige norske middagspoteter, ikke franske jålepoteter eller nypoteter.  Du får enda bedre smak ved å bruke klippfisk, men det innebærer at du må bløte ut fisken i minst et døgn. Lettsaltet torsk går også bra.Oppskriften er hentet fra Det beste jeg vet: Den ultimate bakte poteten er kokt

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1kg
Potet(kokte)
600g
Torsk(lettsaltet, eller utvannet klippfisk)
1dl
5ss
Bladpersille(hold av litt til pynt)
Sitron(etter smak)
Salt(etter smak)
Svart pepper(etter smak)

SLIK GJØR DU

  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Legg de kokte potetene og tre av hvitløksfeddene (ikke skrell dem) i en langpanne og bak dem i 20-30 minutter, til de har begynt å rynke seg.

  2. Bak fisken i en annen form i ovnen i 10-12 minutters tid, til den begynner å flake seg. Kok opp melken. 

  3. Skrell 500 gram av potetene og de bakte hvitløksfeddene. Ha skrelte poteter, bakt og rå hvitløk, melk, olivenolje og persille i en kjøkkenmaskin og kjør til du har en grov masse. Ha i 2/3 av fisken og kjør til den er mer eller mindre most. Smak til denne blandingen med sitronsaft, salt og pepper. 

  4. Skjær åpen de bakte potetene og press dem åpne. Skjær noen snitt inni potetene. Fyll potetene med torskeblandingen, pynt gjerne med et flak eller to med salt torsk og litt persille. 

Torsk og poteter er en velkjent kombinasjon her til lands.

 

Foto: Mette Randem

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3 (6 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN