Enkel bacalao med skrei
 Enkel bacalao med skrei Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
40min

Enkel bacalao med skrei

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
40min

Enkel bacalao med skrei

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

Den klassiske retten med klippfisk, poteter og løk i tomatsaus. Klippfisk må vannes ut 2-3 døgn før videre tilberedning. Denne retten er derfor en enkel variant med lett saltet skrei. Ingen utvanning er ­nødvendig og bacalaoen smaker supergodt.     

DETTE TRENGER DU

PERSONER
800g
Skrei(lett saltet skreifilet)
8stk
2stk
Løk(store)
1stk
Paprika(rød)
1stk
Hvitløk(kinesisk )
0.25ts
Cayennepepper(smak til )
25stk

SLIK GJØR DU

  1. 1. Skjær fisken i strimler, uten skinn og ben. Skrell og skjær potetene i båter. Rens løk, skjær den i tynne båter, skjær paprikaen i strimler og hakk hvit­løken.

    2. Kok opp tomater med tomatpuré, olje, hvitløk og kajennepepper. Legg i poteter, løk og paprika og la det småkoke i ca. 10 min. Tilsett fisken og la den surre med i 3-4 min. Rør inn oliven. Smak om det trengs en anelse salt eller om fisk og oliven har gitt nok saltsmak. Smak eventuelt også til med litt mer kajenne­pepper avhengig av hvor sterk du vil ha ­bacalaoen.

    3. Server bacalaoen rykende varm med godt brød til.

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN