nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
40min
Enkel bacalao med skrei
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
40min
Enkel bacalao med skrei
Den klassiske retten med klippfisk, poteter og løk i tomatsaus. Klippfisk må vannes ut 2-3 døgn før videre tilberedning. Denne retten er derfor en enkel variant med lett saltet skrei. Ingen utvanning er nødvendig og bacalaoen smaker supergodt.
DETTE TRENGER DU
PERSONER800g
Skrei(lett saltet skreifilet)
8stk
2stk
Løk(store)
1stk
Paprika(rød)
1stk
Hvitløk(kinesisk )
0.25ts
Cayennepepper(smak til )
1boks(er)
1ss
0.5dl
25stk
SLIK GJØR DU
Skjær fisken i strimler, uten skinn og ben. Skrell og skjær potetene i båter. Rens løk, skjær den i tynne båter, skjær paprikaen i strimler og hakk hvitløken.
Kok opp tomater med tomatpuré, olje, hvitløk og kajennepepper. Legg i poteter, løk og paprika og la det småkoke i ca. 10 min. Tilsett fisken og la den surre med i 3-4 min. Rør inn oliven. Smak om det trengs en anelse salt eller om fisk og oliven har gitt nok saltsmak. Smak eventuelt også til med litt mer kajennepepper avhengig av hvor sterk du vil ha bacalaoen.
Server bacalaoen rykende varm med godt brød til.