Italiensk salat med rotgrønnsaker
 Italiensk salat med rotgrønnsaker Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
15min

Italiensk salat med rotgrønnsaker

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
15min

Italiensk salat med rotgrønnsaker

BETER: Klassiker med mye grønnsaker og lite majones Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg

Oppskrift

Vurdering

Italiensk salat med rotgrønnsaker er en klassiker som Brimi lager med mye grønnsaker og lite majones. Majonesen bør være hjemmelaget, da smaker det best.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
Sitronsaft(etter smak)
0.5ts
Salt(smak til)
0.25ts
Sukker (farin)(kan sløyfes)
2ss
Reddik( finsnittet)
2ss
Gulrot( finsnittet)
2ss
Hodekål (hvitkål)( finsnittet)
2ss
Purreløk( finsnittet)
2ss
Kålrot (Kålrabi)( finsnittet)
1ss
Sjalottløk( finsnittet)

SLIK GJØR DU

  1. Pisk egg og solsikkeolje til en tykk majones, og smak til med litt salt og sitron, og eventuelt bitte litt sukker for å runde av.  

  2. Alle grønnsakene skal være finsnittet. Ha dem i en bolle, og vend inn majonesen. Ikke la det bli for mye majones. Det skal være rotgrønnsaker med majones, ikke motsatt. Majonesen skal bare henge rundt grønnsakene. 

  3. La gjerne salaten stå og trekke et par timer før servering. Det er godt å servere den italienske salaten sammen med ristet brød, sprøstekt bacon, salatblader og gjerne en bakt gulrot. Dryss over finhakket gressløk.  

BETER: Klassiker med mye grønnsaker og lite majones Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN