Jordskokksuppe
 Jordskokksuppe Oppskrift
nivå
Vanskelig
aktiv
40min
totalt
1t

Jordskokksuppe

nivå
Vanskelig
aktiv
40min
totalt
1t

Jordskokksuppe

Deilig jordskokksuppe Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg
Fisk
Skalldyr

Oppskrift

Vurdering

Jordskokk er en artig knoll, som gir en vidunderlig suppe sammen med smaken av sopp. Server med hjemmelagde saltstenger!      

DETTE TRENGER DU

PERSONER
6dl
150g
Steinsopp(evt. annen frisk sopp)

Saltstenger

1stk
Paideig(ferdig bunn)
1stk

Tilbehør

1pakke(r)
1stk

SLIK GJØR DU

  1. Skrell jordskokkene, vask dem godt og del i biter. Ha røttene i en kjele og hell over vann. Kok til jordskokkene er møre i ca. 15 minutter.


  2. Stek soppen i smør og bland med jordskokkene. Kjør dette jevnt i food prosessor eller med en stavmikser og tilsett fløten.


  3. La suppen få et oppkok og visp til den skummer. Smak suppen godt til med salt og pepper. Fordel suppen på varme tallerkener og legg i pynten. Server straks med gjerne med hjemmelagde saltstenger.

  4. La paibunnen ligge på kjøkkenbenken i 10 minutter før du tar den ut av pakningen. Trill den ut på bordet. Skjær strimler av deigen ca. 1x12 cm og legg dem på bakepapirkledd steikeplate.


  5. Pensle med sammenpisket egg og dryss over ønsket krydder, f.eks. valmuefrø eller flaksalt, eventuelt revet ost. Stek stengene midt i ovnen ved 225° i ca. 8 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.

Deilig jordskokksuppe Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg
Fisk
Skalldyr

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN