Kokt torsk med rogn og lever
 Kokt torsk med rogn og lever Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
40min

Kokt torsk med rogn og lever

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
40min

Kokt torsk med rogn og lever

JULETORSKEN: Lite smaker bedre enn sprell fersk torsk.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Fisk

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Hvis fisken er helt sprellfersk, er det ingenting som er bedre enn å simpelthen koke den i salt vann og servere med lever, rogn og smør. Porsjonene er gjerne enorme. Denne oppskriften er nok til fire-seks personer, avhengig av appetitt og alder.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Skjær torsken i skiver og legg den i isvann, altså iskaldt vann med isbiter. Da blir den fastere. Kok opp godt saltet vann. Reduser varmen.

  2. Pakk rognen inn i et osteklede eller et bakepapir, sammen med 2-3 laurbærblad og litt mer salt. La trekke i det sydende vannet i 20 minutter.

  3. Imens, skjær lever i mindre biter. Varm i en liten gryte, sammen med finhakkede persillekvister. Krydre med salt og pepper.

  4. Like før servering, kok opp det saltede vannet igjen. La det fosskoke. Ha i fiskeskivene. Kok opp. Skru deretter ned varmen. La trekke i 7-8 minutter.

  5. Server torsken med skiver av rogn, lever og en klatt med smør.

JULETORSKEN: Lite smaker bedre enn sprell fersk torsk.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Fisk

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN