Konvolutt med torsk, urter og spekeskinke
 Konvolutt med torsk, urter og spekeskinke Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
40min

Konvolutt med torsk, urter og spekeskinke

nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
40min

Konvolutt med torsk, urter og spekeskinke

DEILIG: Konvolutt med torsk, urter og spekeskinke er dessuten enkelt å lage. Foto: Mette Randem

Inneholder

Fisk

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

En kjempeenkel hovedrett som smaker nydelig. Alt er klart på forhånd, det er bare å sette konvolutten i ovnen. Du kan også bruke en stekepose, men jeg synes ikke det ser like fint ut.  Det er en fordel å kjøpe fersk fisk i fiskebutikk, hvis du har tilgang til det.  Jeg synes det beste – av praktiske hensyn – er å servere retten som den er, uten noe annet tilbehør enn eventuelt brød. Hvis du har kapasitet, kan det være godt å ha noen biter purre som du har kokt i kraft (på forhånd) og baker ved siden av fisken i ovnen.  Oppskriften er nok til to.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
100g
Torsk(filet, helst ryggstykket)
1ts
Timian(helst sitrontimian)
0.5stk
Appelsin(helst økologisk)
0.5stk
Sitron(helst økologisk)
3skiver
15stk
Oliven(med stein)

SLIK GJØR DU

  1. Legg fisken i isvann i noen minutter. Det gjør den fastere i fisken.  Del fennikelen i fire. Kok i fem minutter i lettsaltet vann. La renne godt av deg. 

  2. Tørk fisken og del den i passelige biter – 2 eller fire. Legg fisken midt på et stort ark bakepapir. Krydre med salt og pepper. Høvle over smør med en ostehøvel. Riv over litt appelsinskall og litt sitronskall, ikke mer enn en halv teskje av hver. Bruk det fineste hakket på rivjernet. Dryss over sitrontimian.

    Legg fennikelbåtene og olivene på kanten. Press over et par teskjeer appelsin- og sitronsaft. Legg en skivet spekeskinke oppå. Brett sammen bakepapiret. 

  3. Sett pakken i kjøleskapet til du skal tilberede den.

  4. Forvarm ovnen til 200 grader.  Bak pakken i ovnen i 12-15 minutter. Server med resten av spekeskinken. Åpne pakken ved bordet. 

DEILIG: Konvolutt med torsk, urter og spekeskinke er dessuten enkelt å lage. Foto: Mette Randem

Inneholder

Fisk

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN