Setergrøt
 Setergrøt Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
5t

Setergrøt

nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
5t

Setergrøt

HEILNORSK: Byggrøt med brunost og tyttebær.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Dette er en oppskrift fra boka "Grøt på ville veier" av Buxrud, Sollerman, Dring og Wang. Andreas Viestad har i sin spalte Det beste jeg vet i Magasinet droppet å ha i vaniljestang. Han synes det gjorde grøten for parfymert. Forfatterne av boka bruker en halv vaniljestang i grøten under koking.  Denne grøten er laget på bygg og spelt, men du kan også benytte samme smakstilsetning til en havregrøt.   

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1dl
Perlespelt(eller annen helt spelt)
1dl
Byggryn(hel30)
5dl
1klype(r)
1klype(r)
Mandler(en håndfull, ristet og hakket)
Lys sirup(eller annen sirup, kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

  1. Legg gryn i vann over natten. (Minst 4 timer.)

  2. Hell ut vann, ha i melk. Kok opp og la småkoke i 40-50 minutter. Rør innimellom og spe med mer melk eller med vann hvis den står i fare for å koke tørr. Ikke bruk høy varme. Ha i salt.

  3. Ha grøten i tallerkener. Strø over tyttebær, mandler og eventuelt litt sirup. Høvle over biter med god brunost. 

HEILNORSK: Byggrøt med brunost og tyttebær.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN