Sjøkreps på grillen
 Sjøkreps på grillen Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
5min

Sjøkreps på grillen

nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
5min

Sjøkreps på grillen

GRILL:Sjøkreps smaker godt etter en tur på grillen. Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Skalldyr

Oppskrift

Vurdering

  Sjøkreps er raskt og enkelt å grille. Arne Brimi griller dem gjerne på steinheller over bålet. Det viktigste er å bruke høy varme og ikke steke for lengepå grillen

DETTE TRENGER DU

PERSONER
10stk
Sjøkreps(små)
Olivenolje(Med urter, for eksempel persille eller gressløk)

SLIK GJØR DU

  1. Rens sjøkrepsen og husk å fjerne paven øverst ved hodet. Del krepsen i to på langs. Får du ikke tak i fersk, rå sjøkreps, er det også fint å grille kreps som har vært frossen.  

  2. Legg sjøkrepsen på grillrist eller stekebrett med skallsiden ned. Brimi griller den helst på glovarme steinheller. 

  3. Sjøkrepsen er ferdig når kjøttet «samler seg» og blir fastere. Pass på at den ikke varmebehandles for lenge, da blir kjøttet seigt. Et minutt med kjøttsiden opp er nok for små sjøkreps, de største trenger 4-5 minutter. Snu sjøkrepsen kjapt før servering for å få en liten brunfarge på kjøttet. 

  4. Drypp litt urteolje over sjøkrepsen, og server. Urteolje lager du ved å kjøre opp olivenolje og urter i en foodprosessor. Gressløk og persille er godt å bruke i oljen, og gir fin farge

GRILL:Sjøkreps smaker godt etter en tur på grillen. Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Skalldyr

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN