Adventskrans
Adventskrans Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
3t

Adventskrans

nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
3t

Adventskrans

Saftig krans som hører med i adventstiden. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Inviter inn på en deilig adventskrans og server gløgg til.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Topping

1stk
Egg(Til pensling)
1pakke(r)
Mandler(mandelflak)
1pakke(r)

SLIK GJØR DU

  1. 1. Smelt smøret og tilsett fløten. La det bli lunkent og rør ut gjæren.

    2. Tilsett sukker, sammenpisket egg og elt inn mel litt om gangen. Elt til en smidig deig og dekk den til med plast. Sett deigen til heving ca. 1 time på et lunt sted.

    3. Ta deigen opp på bakebordet og kjevle den ut til et avlangt rektangel. Rør sammen melis og mykt smør og bland med grovrevet kransekakemasse. Tilsett rosiner og apsikat.

    4. Fordel fyllet over leiven. Rull sammen som til en rullekake og legg deigen som en krans på bakepapir på stekeplate. Sett til etterheving i ca. 30 minutter.

    5. Pensle med sammenpisket egg og dryss på mandelflak og perlesukker. Stek kransen ved 200º i 20-30 minutter på nederste rille i ovnen. Avkjøl på rist.

Saftig krans som hører med i adventstiden. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN