Adventskrans med lys
Adventskrans med lys Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
1t

Adventskrans med lys

nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
1t

Adventskrans med lys

Deilig krans som setter stemningen i adventstiden. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Denne kransen er stemningsfull å servere.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
100g
3.5dl
1stk

SLIK GJØR DU

  1. 1. Smelt smøret og tilsett melken. Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut i litt av den lunkne melkeblandingen.

    2. Bland i resten av væsken. Rør i sukker, sammenpisket egg og mel til deigen er passe fast og knapt slipper bakebollen.

    3. La deigen heve under plast på et lunt sted til dobbel størrelse.

    4. Strø litt mel på bordet. Elt deigen godt og del den i to. Trill deigemnene til to tykke pølser, ca. 50 cm. Tvinn pølsene og form til en krans som legges på bakepapir på stekeplate. La kransen etterheve på et lunt sted.

    5. Pensle med vann og strø på litt mel. Stek kransen på nederste rille i ovnen ved 200º i ca. 25 minutter til den er gyllen og gjennomstekt.

    6. Avkjøl på rist. Sett gjerne noen lys i kransen ved servering og pynt f.eks. med en sløyfe.

Deilig krans som setter stemningen i adventstiden. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

DEL OPPSKRIFTEN