Afghansk lammerett med spinat
Afghansk lammerett med spinat Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t 15min
totalt
1t 30min

Afghansk lammerett med spinat

nivå
Middels
aktiv
1t 15min
totalt
1t 30min

Afghansk lammerett med spinat

Afghansk mat

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

Afghansk mat har mange likhetstrekk med gresk og tyrkisk mat, og de bruker mye lam og fårekjøtt i sitt kjøkken. Rettene er rike på krydder, men er allikevel så brennhete som som i f.eks.India.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
3stk
1krm
2boks(er)
Hakkede tomater(i biter, uten væske)
150g
1dl
Yoghurt(Naturell)
1ts
2ss
Pinjekjerner(ristes gylne i stekepanne)

SLIK GJØR DU

  1. Kutt lammekjøttet i biter på 3 x 3 cm, og surr det i olivenolje i en stor jerngryte. Ha
    i løken og surr i 2 minutter. Tilsett hvitløk og surr i ytterligere ett minutt.

  2. Ha i gurkemeie, muskat, kardemomme, chili og kanel og la det surre litt til. Rør i tomater og kraft, bland godt rundt og ha alt over i en ildfast form. Dekk til og stek formen
    i ovnen på 170° i vel 1 time.

  3. Ta formen ut av ovnen og rør inn spinaten. Avkjøl litt og smak til med yoghurt, sitronskall og salt. Dryss pinjekjerner over. Serveres med ris.

Afghansk mat

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN