After Eight cheescake
After Eight cheescake Oppskrift
nivå
Vanskelig
aktiv
1t
totalt
1t 30min

After Eight cheescake

nivå
Vanskelig
aktiv
1t
totalt
1t 30min

After Eight cheescake

Luftig After Eight cheescake Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Smaken av After Eight, med mild og fin mintsmak, er utrolig god i en ostekake. Her er sjokoladen brukt både inni kaken og som pynt.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. 1. Knus kjeksen, for eksempel i en plastpose og slå med kjevle, eller i en food prosessor. Smelt deretter smøret og rør det sammen med kjekssmulene. Hell dette i kakeformen. Trykk smulene ut i formen og litt ekstra godt opp mot kantene.


    2. Toppingen: Varm fløten og smør til det akkurat begynner å koke. Ta det av platen og rør i sjokoladen til alt smelter. Sett dette kjølig mens fyllet lages.


    3. Legg gelatinplater i bløt i ca. 7 minutter. Skill eggene i hviter og plommer. Rør sukker, vaniljesukker og kremost med eggeplommene.


    4. Pisk fløten til luftig krem. Pisk deretter hvitene stive. Klem vannet av gelatinplatene, og smelt dem i ca. ¼ dl kokende vann.

     

    5. Avkjøl litt før gelatinen røres i kremostblandingen i en tynn stråle.


    6. Vend deretter inn stivpisket eggehvite og krem. Bland forsiktig sammen, gjerne med en slikkepott. Fordel blandingen i formen lagvis med After Eight.


    7. Sett formen i fryseren minst 5 timer. Når ostekaken er stivnet, kan du helle over toppingen eller vente til den skal serveres.


    8. Pynt med ca. 15 biter After Eight ved servering. Ta kaken ut ca. 15 minutter før.

Luftig After Eight cheescake Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN