Aioli med safran
Aioli med safran Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
10min

Aioli med safran

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
10min

Aioli med safran

Oppskrift på aioli med safran gir en artig dimensjon til dippen.  Foto: PER ERVLAND

Inneholder

Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Med litt safran i aiolien blir den helt annerledes. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Legg safranen i vann, men så lite vann du klarer. 

    Knekk egget i beholderen du bruker til stavmikseren. 

    Ha i litt salt, sennep og et skrelt hvitløkfedd. Hell i begge oljene og kjør til det blir en majones. (Det tar bare noen sekunder, kanskje et halvt minutt.)

    Smak nå til med cayenne og sitronsaft. Til slutt har du i vannet (og safrantrådene) og kjører alt sammen glatt. 

    Den tar mer farge om du lar det stå en liten stund. 

     

     

     

     

Oppskrift på aioli med safran gir en artig dimensjon til dippen.  Foto: PER ERVLAND

Inneholder

Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN