Ajo blanco Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
30min

Ajo blanco

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
30min

Ajo blanco

Denne suppen smaker også veldig godt med kompott av friske bær. Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.1 (5 stemmer)
Denne kalde suppa kalles også hvit gazpacho, og smaker deilig av mandler og hvitløk.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
500g
Mandler(skåldede)
6dl
7fedd
Hvitløk(i grove biter)
1ss
Solsikkeolje(til steking)
4skiver
Brød(lyst, uten skorpe)
1klype(r)
10stk
Tomat(forskjellige farger)
1stk
Eple(i strimler)
0.5stk
1bunt
Kruspersille(finhakket)
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Surr hvitløk og løk lett i litt solsikkeolje i en kasserolle. Tilsett mandlene og litt sherryeddik.

  2. Slå over 6 dl vann og la dette småkoke i cirka 15 minutter.

  3. Ha alt over i en blender. Bland inn tørt brød, uten skorper, og hell på olivenolje. Kjør på full styrke og spe med ekstra væske hvis konsistensen er for tykk. Smak til med salt og eventuelt litt ekstra eddik. Avkjøl.

  4. Grill eller stek tomatene, og bland dem sammen med litt olje, eplestrimler, rødløk og persille. Smak til med salt og pepper.

  5. Legg tomatsalsaen i bunnen av suppebollene, og hell på den kalde suppa. Pynt gjerne med et dryss ristede mandelflak.

Denne suppen smaker også veldig godt med kompott av friske bær. Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.1 (5 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN