Amerikansk eplepai
Amerikansk eplepai Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
2t

Amerikansk eplepai

nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
2t

Amerikansk eplepai

Amerikansk eplepai er en uslåelig klassiker. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

4.4 (14 stemmer)
Klassisk amerikansk eplepai. Dette er en skikkelig god høstdessert. Server med en kule vaniljeis. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1klype(r)
230g
1dl

Fyll

4stk
Eple(store)
0.5dl
1stk
Egg(sammenpisket, til pensling.)

SLIK GJØR DU

  1. Ha mel, salt, sukker og smør i en food processor. La maskinen gå til det blir en grynet masse. Tilsett vann og arbeid alt sammen til en deig. Trykk halve deigen ut i en paiform (24–26 cm i diameter). Sett formen kjølig i ca. 30 minutter.

  2. Skjær de skrelte eplene i båter. Bland dem med sukker, melis, hvetemel og kanel. Legg eple­båtene i paiskallet oppå deigen. Legg noen smørklatter over.

  3. Kjevle resten av deigen til et lokk, hold av litt til bladdekorasjoner. Pensle paikanten med vann. Legg på lokket og trykk sammen rundt kanten. Skjær noen snitt i lokket slik at dampen kommer ut.

  4. Form ut til bladdekorasjoner av den siste deigen. Legg dem oppå lokket. Pensle med sammenvispet egg. Stek paien på nederste rille i ovnen ved 200° i ca. 1 time. Server den lunken. Vispet krem smaker godt til.

Amerikansk eplepai er en uslåelig klassiker. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

4.4 (14 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN