Andebryst med potetstrudel
Andebryst med potetstrudel Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
2t

Andebryst med potetstrudel

nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
2t

Andebryst med potetstrudel

Bruk steketermometer når du lager and så du får en saftig og god middag å servere! Foto: Anders Norsell

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

Et andebryst rekker til to. Vil du ha en rikelig porsjon, steker du to.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Potetstrudel

1pakke(r)
Butterdeig(cirka 250 g)
6stk
Potet(middels store)
2ss
Gressløk(finklippet)
100g
Kremost(naturell)
1stk
Egg(sammenpisket)
1stk
Andebryst(cirka 300 g)
1ts
1klype(r)

Karamelliserte løk

250g
Løk(små)
1.5dl
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Skjær et rutemønster i den fete skinnsiden på andebrystet. Stek brystet med skinnsiden ned i en tørr og varm stekepanne til det får fin farge. Vend og stek på den andre siden.

  2. Strø på salt og pepper. Legg andebrystene på en plate og stek midt i ovnen ved 175° til steke­termometeret viser ca. 65°.

  3. Ta ut andebrystet og pakk det i aluminiumsfolie i ca. 10 minutter før det skjæres i skiver.

  4. Tin butterdeigen og legg platene oppå hverandre. Kjevle ut til et rektangel.

  5. Legg butterdeigen på stekeplate på bakepapir. Skrell og riv potetene grovt. Stek potetene myke i smør på middels varme. Avkjøl. Bland poteter og gressløk. Fordel blandingen på en del av butterdeigen. Legg på kremost. Rull sammen fra kortsiden.

  6. Pensle rullen med sammen­pisket egg. Strø over sesamfrø.

  7. Gratiner midt i ovnen ved 200° til rullen får gyllen farge.

  8. Lag sausen. Skrell og finhakk løken. Stek den myk i smør i en kjele uten at den tar farge. Tilsett eddik, portvin, oksefond, vann, tomatpuré og timiankvist. La sausen koke sammen til det er 1 ½ dl igjen.

  9. Sil sausen og smak til med litt eplemos, salt og pepper. Rør evt. maisenna ut i litt kaldt vann og pisk i sausen. Kok opp. Pisk inn smør for å få en blank saus helt til slutt.

  10. Skrell løken. Stek den i smør i stekepannen. Hell på sukker, balsamicoeddik og vin. Rør om så alt blandes. La alt koke sammen i ca. 15 minutter til løken er myk. Smak til med salt og pepper.

Bruk steketermometer når du lager and så du får en saftig og god middag å servere! Foto: Anders Norsell

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN