Anita Moens skibrød
Anita Moens skibrød Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
2t
totalt
2t

Anita Moens skibrød

nivå
Lett
aktiv
2t
totalt
2t

Anita Moens skibrød

Anita Moens berømte skibrød er en favoritt. Foto: NRK

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.8 (3 stemmer)
Et skikkelig grovt brød gir energi og god næring. Tidligere skiløper Anita Moen har staket seg til medaljer i både OL og VM, og her er hennes oppskrift på grovt skibrød med valnøtter og blåbær.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2.5dl
Blåbær(, eller tyttebær/tranebær)
1ts
4dl
Sammalt spelt( (grovt))
4dl
4dl
4dl
Hvetemel( (eller siktet speltmel))
5dl
Yoghurt( (eller biola/melk))
5dl

SLIK GJØR DU

  1. Varm vannet sammen med yoghurt, Biola eller melk til 37 grader.

    Tilsett hele, fryste bær, hele valnøtter, salt og olje.

    Rør meltypene sammen med havregrynene og tørrgjæren. Bland det tørre sammen med resten av ingrediensene.

    Arbeid deigen godt, gjerne i en kjøkkenmaskin. Det er bra om deigen er litt løs og klissete, tilsett heller litt mer mel ved utbaking.

    Dekk til med et klede og forhev deigen i 1-2 timer. Bak ut brødene og skjær gjerne et kryss oppå brødet. Etterhev under et klede til brødene er blitt en tredel større.

    Brødene stekes på 240 grader i omtrent 20 minutter med damp i ovnen. Skru så ovnen ned til 180 grader og stek i omtrent 30 minutter til.

     

    Avkjøl brødene under klede. Brødene holder seg fint i tre dager.

Anita Moens berømte skibrød er en favoritt. Foto: NRK

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.8 (3 stemmer)

DEL OPPSKRIFTEN