Annas eplepai
Annas eplepai Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t

Annas eplepai

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t

Annas eplepai

God eplepai med smak av karamell. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Dette er en riktig luksuspai med et deilig dekke av toscaglasur som smaker karamell.      

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

4stk
1ts
Sitronsaft(presset)

Paideig

100g
2ss

Toscaglasur

150g

SLIK GJØR DU

  1. Bland mel og smør i en food prosessor og la maskinen gå til det er smuldret. Tilsett vann og arbeid alt sammen til en deig. Trykk deigen ut i en form, 26 cm i diameter, i bunnen og godt opp langs kantene. Sett formen kjølig 20-30 minutter. Forstek paien ved 200º i ca. 10 minutter.

    Skrell, ta ut kjernehus og skjær eplene i biter. Tilsett sukker, kardemomme og sitronsaft. Sett det til siden.

    Lag toscaglasuren. Smelt smøret i en kjele og ha i hakkede mandler, sukker, sirup, hvetemel og fløte. Gi blandingen et lett oppkok. Sett det til siden.

    Fordel eplene oppå deigen i formen og dekk dem med toscablandingen. Stek paien ferdig i nedre del av ovnen ved 200° i 20-25 minutter.

    Server gjerne paien lunken med is, krem eller vaniljesaus.

God eplepai med smak av karamell. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN