Ansjos- og potetgrateng
Ansjos- og potetgrateng Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Ansjos- og potetgrateng

nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Ansjos- og potetgrateng

Server ansjos- og potetgratengen alene eller som tilbehør til varmrøkt laks. Foto: All Over Press

Inneholder

Fisk
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

En smaksrik grateng med ansjos, poteter og sopp. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
800g
2boks(er)
Ansjos(à 80 g)
0.5stk
1ss
Olivenolje(til steking)
1klype(r)
1klype(r)
2stk

Pynt

4stk
Egg(hardkokte)
0.5stk
Rødløk(finsnittet)
1ss
Smør(smeltet)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 200°. Vask potetene og del i tynne skiver. Du kan gjerne beholde skallet på. La ansjosene renne av. Skrell og del rødløk i skiver. Skyll purreløken og finsnitt den. Rens sopp og del i biter.

  2. Stek løksortene og sopp myke i olje. Strø på salt og pepper.

  3. Ansjosen er ganske salt, så vær forsiktig med saltet. Rør sammen kaffefløte og egg.

  4. Legg poteter, løk- og soppblandingen, ansjoser og revet ost lagvis i en form ca. 25 x 30 cm. Avslutt med fløteblandingen. Sett formen på nederste rille i varm ovn, stek i ca. 60 minutter.

  5. Server med hakket kokt egg, rødløk og gressløk og gjerne lett brunet, smeltet smør!

Server ansjos- og potetgratengen alene eller som tilbehør til varmrøkt laks. Foto: All Over Press

Inneholder

Fisk
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN