Appelsin- og sjokoladekake
Appelsin- og sjokoladekake Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t

Appelsin- og sjokoladekake

nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t

Appelsin- og sjokoladekake

Appelsin- og sjokoladekake er en nydelig smakskombinasjon. En saftig, god og enkel kake. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Dette er en stor porsjon kake, som holder til mange. Sjokolade og appelsin smaker veldig godt sammen. Nyt!

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Pynt

2klype(r)
Melis(til dryss)

SLIK GJØR DU

  1. Rør smør og sukker til en lys og luftig smørkrem, gjerne i mikser. Tilsett eggene, ett av gangen og rør godt mellom hver gang.

  2. Bland appelsinskall og – saft i deigen, gjerne med en slikkepott. Bland mel, kakao, bakepulver og vaniljesukker sammen i en bolle.

  3. Sikt i melblandingen og vend det forsiktig i sukker- og smørblandingen vekselvis med melken.

  4. Fordel deigen i en bakepapirkledd langpanne, 22x30 cm og stek den midt i ovnen 175° i cirka 45 minutter.

  5. Skjær kaken i ruter og dryss siktet melis over. Legg gjerne på strimler eller revet skall av appelsin som pynt.

Appelsin- og sjokoladekake er en nydelig smakskombinasjon. En saftig, god og enkel kake. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN