Appelsinboller med vanilje
Appelsinboller med vanilje Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
13min
totalt
1t 35min

Appelsinboller med vanilje

nivå
Lett
aktiv
13min
totalt
1t 35min

Appelsinboller med vanilje

Disse saftige bollene gjør suksess! Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

Både store og små elsker disse bollene!  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2.5dl
1klype(r)

Appelsinfyll

75g
Smør(mykt)

Pynt

1stk

SLIK GJØR DU

  1. Smelt smør og bland med melken. Smuldre gjæren i en bakebolle. Hell over deigvæsken, pisk til gjæren er oppløst. Tilsett resten av ingrediensene, arbeid sammen til en glatt deig. Dekk bollen med plast og la heve i 40 minutter.

  2. Mens du venter, kan du blande sammen appelsinfyllet.

  3. Lag også vaniljekremen (du kan også kjøpe ferdig vaniljesaus). Pisk sammen alle ingrediensene i en kjele. Varm opp under pisking på middels varme til kremen tykner. Hell kremen i en bolle og la den avkjøles. Rør i vaniljesukker.

  4. Ta deigen opp på melet bakebord og kna den lett. Kjevle den ut til en avlang leiv knapt 1 cm tykk.

  5. Fordel fyllet over. Rull sammen fra langsiden og skjær i ca. 20 boller. Legg dem i muffinsformer på en plate. Etterhev under et håndkle i 30 min. Sett ovnen på 225°.

  6. Pensle bollene med sammen­pisket egg. Legg vaniljekremen i en sprøytepose. Fyll litt krem i midten av hver bolle og trykk fyllet godt ned i bollen. Strø over perlesukker.

  7. Stek bollene midt i ovnen i 12–13 minutter. Avkjøl på rist under et håndkle.

Disse saftige bollene gjør suksess! Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN