Appelsiniskrem
Appelsiniskrem Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
24t

Appelsiniskrem

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
24t

Appelsiniskrem

Hjemmelaget iskrem med smak av appelsin og servert med appelsinkaramell. Foto: Lisbeth Michelsen

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Hjemmelaget appelsiniskrem kan du ha liggende klar i fryseren til gjestene kommer. Ha over varm appelsinkaramell så påskesmaken er på plass!

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Appelsinkaramell

1stk
Appelsin(saft og revet skall)

SLIK GJØR DU

  1. Skrap ut frøene av vaniljestangen og riv skallet på appelsinen. Ha frø og skall i en bolle som tåler varme sammen med melk og fløte. Om du har tid, lar du det stå kaldt i noen timer eller over natten (tildekket). 

  2. Pisk eggeplommene kraftig med sukkeret. Varm opp fløteblandingen til kokepunktet. Bruk en sikt og hell først litt av blandingen over eggene, pisk godt. Ha i resten og pisk godt. Ha i iskremmaskin eller legg i fryseren (rør godt hver time til det fryser for å unngå iskrystaller).

  3. Til servering: Bland sammen appelsinsaft, sukker og skall i en stekepanne. Smelt forsiktig og ha det over iskremen.

Hjemmelaget iskrem med smak av appelsin og servert med appelsinkaramell. Foto: Lisbeth Michelsen

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN