nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min
Appelsinkake med glasur
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min
Appelsinkake med glasur
Med en lekker glasur blir denne saftige kaken ekstra god!
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Sett ovnen på 175 º.
Smør og strø en randform på 1 ½ liter.
Smelt smøret, og bland med melken. Pisk egg og sukker luftig. Bland i smørblandingen, og rør i appelsinskallet.
Bland mel og bakepulver, og rør det i deigen. Hell deigen i formen.
Stek kaken på nederste rille i ovnen i 30–40 minutter. Kjenn med en kakenål om den er gjennomstekt.
Ta kaken ut, og la den stå i ca. 10 minutter i formen før den hvelves på rist. Avkjøl helt under formen.
Smelt smøret til glasuren på svak varme. Ta det av varmen, og rør i melis og appelsinsaft. Bland til en glatt glasur, som helles over kaken. Strø på strimlet appelsinskall ved servering.