Appelsinkake med glasur Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Appelsinkake med glasur

nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Appelsinkake med glasur

Kjempegod appelsinkake med glasur Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

3.1 (5 stemmer)
Med en lekker glasur blir denne saftige kaken ekstra god!    

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Glasur

1.5dl
1stk
Appelsin(skall, strimlet)
1dl
2stk
1stk
Appelsin(skall, revet)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 175 º.


  2. Smør og strø en randform på 1 ½ liter.


  3. Smelt smøret, og bland med melken. Pisk egg og sukker luftig. Bland i smørblandingen, og rør i appelsinskallet.


  4. Bland mel og bakepulver, og rør det i deigen. Hell deigen i formen.


  5. Stek kaken på nederste rille i ovnen i 30–40 minutter. Kjenn med en kakenål om den er gjennomstekt.


  6. Ta kaken ut, og la den stå i ca. 10 minutter i formen før den hvelves på rist. Avkjøl helt under formen.


  7. Smelt smøret til glasuren på svak varme. Ta det av varmen, og rør i melis og appelsinsaft. Bland til en glatt glasur, som helles over kaken. Strø på strimlet appelsinskall ved servering.

Kjempegod appelsinkake med glasur Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

3.1 (5 stemmer)

DEL OPPSKRIFTEN