Appelsinmarmelade Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t 30min
totalt
2t

Appelsinmarmelade

nivå
Lett
aktiv
1t 30min
totalt
2t

Appelsinmarmelade

PÅSKELUKSUS: Hjemmelaget appelsinmarmelade. Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.4 (23 stemmer)
Denne marmeladen er lett å lage.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2stk
Appelsin(gjerne økologisk)
1kopp(er)
1kopp(er)
0.5ts

SLIK GJØR DU

  1. Vask appelsinene godt, og hakk dem i små terninger. Du skal bruke hele appelsinen. Legg alt i en kjele. 

  2. Hell på vann til det dekker. Bruk en kopp, og se hvor mye du bruker. La det hele koke i rundt 1 time.

  3. Ha på sukker. Du skal bruke like mye sukker som du brukte vann. F.eks. 1 kopp vann og 1 kopp sukker. Kok marmeladen videre sammen med kanel og vaniljestang. Bruk gjerne den stanga som du brukte frøene til i berlinerbollene.

  4. Kok til det blir marmeladekonsistens. Det tar 1/2 times tid. Hvis du ikke liker bitterstoffer i marmeladen, kan du koke uten appelsinskall bare bruke halvparten av skallet.

  5. Fyll marmeladen på rene glass, tett med lokk og la den stå kjølig.

PÅSKELUKSUS: Hjemmelaget appelsinmarmelade. Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.4 (23 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN