nivå
Lett
aktiv
1t 30min
totalt
2t
Appelsinmarmelade
nivå
Lett
aktiv
1t 30min
totalt
2t
Appelsinmarmelade
Oppskrift
Karla Siverts
mat@dagbladet.noVurdering
2.4 (23 stemmer)
Denne marmeladen er lett å lage.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Vask appelsinene godt, og hakk dem i små terninger. Du skal bruke hele appelsinen. Legg alt i en kjele.
Hell på vann til det dekker. Bruk en kopp, og se hvor mye du bruker. La det hele koke i rundt 1 time.
Ha på sukker. Du skal bruke like mye sukker som du brukte vann. F.eks. 1 kopp vann og 1 kopp sukker. Kok marmeladen videre sammen med kanel og vaniljestang. Bruk gjerne den stanga som du brukte frøene til i berlinerbollene.
Kok til det blir marmeladekonsistens. Det tar 1/2 times tid. Hvis du ikke liker bitterstoffer i marmeladen, kan du koke uten appelsinskall bare bruke halvparten av skallet.
Fyll marmeladen på rene glass, tett med lokk og la den stå kjølig.
Oppskrift
Karla Siverts
mat@dagbladet.noVurdering
2.4 (23 stemmer)