Aprikos- og nøttebiter
Aprikos- og nøttebiter Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
12min
totalt
1t 30min

Aprikos- og nøttebiter

nivå
Middels
aktiv
12min
totalt
1t 30min

Aprikos- og nøttebiter

Søt og sunn start på dagen Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Server bollene til frokost med appelsinmarmelade.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
20stk
Aprikos(tørket)
6dl
Vann(1+5)
2ts
1beger
2dl
1dl
Helkorn(hvete)

SLIK GJØR DU

  1. Klipp aprikosene i biter og grovhakk nøttene. Smuldre gjæren i en bakebolle. Kok havregryn og 1 dl vann ca. 2 minutter. Tilsett 5 dl vann og rør rundt. Hell blandingen over gjæren og rør til den har løst seg opp.

  2. Tilsett de øvrige ingrediensene og arbeid til du har fått en løs og smidig deig. La den heve under plast ca. ½ time. Ha deigen på et godt melet bakebord.

  3. Del deigen opp med en deigskrape eller stekespade i ca. 25 biter. Legg bitene på stekeplate dekket med bakepapir. Etterhev ca. 20 minutter.

  4. Stek bitene midt i ovnen ved 250° i 10–12 minutter. Avkjøl på rist.

Søt og sunn start på dagen Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN