Aprikos- og nøttebrød
Aprikos- og nøttebrød Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
1t

Aprikos- og nøttebrød

nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
1t

Aprikos- og nøttebrød

Smakfult brød med biter av tørket aprikos. Brødet skal ikke heve, og slenges raskt sammen, Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Et lettbakt brød som ikke skal heve. Rør deigen sammen og stek med en gang.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1.25ts
0.5dl
10stk
Aprikos(tørkede, hakket)
0.5dl
Hasselnøtter(grovhakket)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 175°.

  2. Bland sammalt mel, havregryn, salt, solsikkefrø, linfrø, aprikoser, nøtter, sirup og natron i en bakebolle. Rør godt rundt.

  3. Tilsett surmelk og hvetemel. Rør alt sammen til en «klissete» deig.

  4. Kle en bakeform, ca. 2 l, og fyll deigen i formen.

  5. Stek brødet på nederste rille i ovnen i ca. 30–40 minutter. Avkjøl på rist. Skjær brødet i tynne skiver og server f.eks. til ost. Oppbevar brødet innpakket i plast i kjøleskapet.

Smakfult brød med biter av tørket aprikos. Brødet skal ikke heve, og slenges raskt sammen, Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN