nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
1t
Aprikos- og nøttebrød
nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
1t
Aprikos- og nøttebrød
Et lettbakt brød som ikke skal heve. Rør deigen sammen og stek med en gang.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Sett ovnen på 175°.
Bland sammalt mel, havregryn, salt, solsikkefrø, linfrø, aprikoser, nøtter, sirup og natron i en bakebolle. Rør godt rundt.
Tilsett surmelk og hvetemel. Rør alt sammen til en «klissete» deig.
Kle en bakeform, ca. 2 l, og fyll deigen i formen.
Stek brødet på nederste rille i ovnen i ca. 30–40 minutter. Avkjøl på rist. Skjær brødet i tynne skiver og server f.eks. til ost. Oppbevar brødet innpakket i plast i kjøleskapet.