Aprilboller med kesam
Aprilboller med kesam Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t 10min
totalt
1t 40min

Aprilboller med kesam

nivå
Lett
aktiv
1t 10min
totalt
1t 40min

Aprilboller med kesam

Aprilboller med kesam Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

En ekstra god bolledeig. Form den som du vil. Her er de fylt med vaniljekesam og bær.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
100g
3.5dl
1pakke(r)
0.5ts
1stk
Egg(pensling)

Fyll

3dl
Kesam(vanilje)
1pakke(r)
Blåbær(evt. andre bær)
1klype(r)
Melis(dryss rundt)

SLIK GJØR DU

  1. 1. Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret, hell i melken og varm til væsken er fingervarm.


    2. Hell væsken over gjæren, og rør til den er oppløst. Ha i sukker, salt, bakepulver, kardemomme og mel. Elt til en smidig deig, som knapt slipper bakebollen. Hold evt. av noe mel.


    3. La deigen heve under plast på et lunt sted ca. 30 minutter. Ta deigen opp på bakebordet, del i 16 emner og trill til boller. Legg gjerne bollene i smurte muffinsformer på muffinsbrett.


    4. Sett bollene til heving på lunt sted under plast 20–30 minutter.


    5. Pensle bollene med sammenvispet egg før steking. Stek bollene midt i ovnen ved 225° i ca. 12 minutter.


    6. Avkjøl bollene på rist. Del bollene i to. Legg på vanilje-kesam og noen bær. Legg på lokket, og dryss over et tynt lag med melis over bollene like før servering.

Aprilboller med kesam Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN